Gewoon proberen en goed kijken

Eric Tilborghs gebruikt naar eigen schatting zo’n 10 procent minder gewasbeschermingsmiddelen

Vollegrondsteler Eric Tilborghs uit Rijsbergen gebruikt diverse technieken om mineralen en gewasbeschermingsmiddelen efficiënter te benutten. Daarmee bespaart hij op die middelen, terwijl de werking vaak beter is.

Eric Tilborghs neemt al jaren deel aan het project ‘Schoon Water voor Brabant’ en heeft zich ook aangemeld voor het nieuwe programma ‘Brabant Bewust’. ‘Je wordt er altijd wijzer van’, geeft hij als motivatie. ‘Vroeger sprak je elkaar bij de veiling, maar dat is niet meer. Er zijn te weinig telers, en de telers die er zijn spreken elkaar minder, omdat er veel verschillende afnemers zijn. Er zijn ook minder studiegroepen, zeker bij bladgewassen.’

Lees of download hier het hele artikel in de Nieuwe Oogst

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.