Teelttip Akkerbouw: groenbemesters nu aanpakken

De meeste groenbemesters hebben een flinke opdoffer gehad van de vorst. Maar lang niet alle groenbemesters zijn compleet bevroren. Omdat de weersomstandigheden gunstig worden voor hergroei is het nu zaak om groenbemesters te bewerken. Doel is de groenbemester zo te beschadigen aan blad en wortels dat er geen massale bladgroei meer ontstaat. De productie van organische massa heeft al plaats gevonden, het gaat vooral om de wortels.
Er zijn verschillende methodes de groenbemesters te bewerken: schijveneg, frees, green cutter en klepelaar. Iets mindere werking hebben de cultivator en woelers. Gebruik geen glyfosaat, bij een goede onderwerking is dat niet nodig.

Demo onderwerken groenbemesters

Op het bedrijf van Schoon Water deelnemer Frans van Poppel in Bergeijk ligt een groenbemester proef met vier groenbemesters: Betamaxx, Bladrammenas + 3% raketsla en 97% Gele Mosterd + 3% Facelia en grasmengsel met Engels raaigras.
Deze worden door verschillende machines ondergewerkt tijdens een demonstratie.

U bent van harte uitgenodigd op: 24 februari 2017 om 13.30 op het bedrijf van van Poppel, Burgemeester Aartslaan 22, 5571 TS Bergeijk.
Er wordt gedemonstreerd met:
Green Cutter
Schijven eg
Woelers
Cultvator

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.