Techniek en regelgeving centraal op bijeenkomst Hulst

Op 21 januari verzorgde Schoon WaterSchoonWaterZeeland_Hulst21ja2017 adviseur Luc Remijn een bijeenkomst voor akkerbouwers tijdens de open dag van Van Wesemael gewasbescherming. Onder grote belangstelling lichtte hij het project Schoon Water Zeeland toe en gaf uitgebreid uitleg over middel besparende spuittechnieken en actuele regelgeving. Ook actuele normoverschrijdingen kwamen aan bod.

Middel-besparende technieken
Technische innovaties die gewasbeschermingsmiddelen besparen en milieubelasting van het water voorkomen staan bij Schoon Water Zeeland volop in de belangstelling. Middelbesparende technieken zoals spuiten met luchtondersteuning en de Wingssprayer kwamen tijdens de bijeenkomst aan bod. Ook het verlagen van de spuitboomhoogte biedt kansen om drift te beperken en zo milieubelasting te voorkomen.

Vragen over regelgeving
Onder de bezoekers leefden vragen over regelgeving rond de keuringseisen van spuitapparatuur. Daar is uitgebreid op in gegaan. Met ongeveer 250 bezoekers en een levendige discussie was dit een geslaagde bijeenkomst van Schoon Water Zeeland.

 

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers, Schoon Water Zeeland, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.