Schoon Water tip: Loket Erfemissie Gewasbescherming geopend

Antwoord op u erfemissievraag 

Het aanpakken van erfemissie is cruciaal om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren. Er is veel algemene informatie beschikbaar over maatregelen die telers en loonwerkers kunnen nemen om erfemissie te voorkomen. Als ze op hun eigen bedrijf aan de slag willen, komen er echter toch vaak vragen op. Eenduidige en praktische beantwoording van deze vragen verlaagt de drempel om daadwerkelijk aan de slag te gaan met erfemissie. Met dat doel is het Loket Erfemissie Gewasbescherming geopend, zie https://www.toolboxwater.nl/erfemissie

Via e-mail en telefoon kan iedereen gratis zijn vraag over het tegengaan van erfemissie
stellen, bijvoorbeeld vragen over te nemen maatregelen of over wetgeving. Van: “Wat zijn wettelijke vereisten bij de aanleg van een wasplaats? Tot: “Welk zuiveringssysteem is voor mijn bedrijf het meest geschikt?”. De meest gestelde vragen worden met antwoord op de website www.toolboxwater.nl/erfemissie gepubliceerd. Naast telers en loonwerkers kunnen ook adviseurs en anderen bij het Loket terecht. Een deskundige van CLM zal de vragen beantwoorden. Het Loket Erfemissie Gewasbescherming is opgericht door CLM en de partners in Toolbox Emissiebeperking, in opdracht van TOPPS, met sponsoring van het Ministerie van I&M en RIWA-Maas.

Heeft u een vraag over erfemissie?
Bel dan 0345-470719 of mail naar erfemissie@clm.nl

Dit bericht is geplaatst in Teelttips met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.