Schoner water, zonder dat een nieuwe wet nodig is

“Je ziet het er misschien niet meteen aan af”, merkt akkerbouwer Kees van Dijk uit het Brabantse De Heen op, “maar met dit biofilter worden na een spuitbeurt alle overgebleven spuit- en spoelvloeistoffen afgebroken. Zij komen niet in het milieu terecht, dat scheelt per jaar behoorlijk wat milieuvervuiling.”

Als een akkerbouwer zijn gewas bespuit, blijven er in de tank tientallen liters aangelengde spuitvloeistof over. De wet gebiedt de telers dit restant, samen met de spoelvloeistof waarmee de tank wordt schoongemaakt, op het veld uit te rijden, wat een onnodige milieubelasting betekent. Daar is immers net gespoten.

Lees of download hier het gehele artikel in Trouw

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Persberichten, Schoon Water voor Brabant. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.