Schoon Water Tip Boomteelt: Infectiedruk echte meeldauw en weersinvloed

Uit onderstaand overzicht van QMS-Boomteelt blijkt dat de infectiedruk van de echte meeldauw de laatste week zeer hoog is geweest. Deze hoge infectiedruk zien we terug in de praktijk bij onder andere Laurieren. De komende week zal deze iets minder worden, gezien het koude weer. Het wordt gemiddeld circa 15 ˚C met veel zon. 

Om te voorkomen dat de echte meeldauw zich ontwikkeld in de laurieren is het verstandig om deze heesters preventief te spuiten met bedekkingsmiddelen, bladmeststoffen en plantversterkers. Allemaal middelen die laag scoren qua milieubelasting. Bedek de heesters om de 14 dagen tot eind oktober. Zeker als het zulk mooi nazomer weer blijft.

Een mooie en goedkope combinatie is:

  • 2,5 kg spuitzwavel + 5 kg bitterzout + 1,5L ACS Koper en 1L Aminosol per ha.

Deze combinatie heeft een lage milieubelasting op het grondwater.

meeldauw druk eind september

Uit bovenstaande tabel is te zien dat spuitzwavel het beste de komende dagen in de middag gespoten kan worden voor een optimale werking! Dit zijn de groene vakjes.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.