Schoon Water tip asperge: uitspoeling stikstof en hoge schimmeldruk

De enorme hoeveelheid regenval heeft ook bij asperges zijn sporen nagelaten.

Nu is het zo dat een meerjarig perceel een wortelstelsel heeft met een groot bereik. Uitspoeling van stikstof is hier minder aan de orde dan bij een één- of tweejarig veld waar de planten nog minder lange wortels hebben. Een meerjarig aspergeveld heeft aan 60 kg stikstof genoeg. De jongere velden moeten minstens 80 kg stikstof tot hun beschikking hebben. Meten is weten!

De velden waar al vroeg is gestopt met steken hebben al flink loof. De schimmeldruk is momenteel enorm hoog en dus is het zeker gerechtvaardigd om een Botrytis en/of een Stemphillium bestrijding uit te voeren. Doe dit wel in een droog gewas anders loopt de bestrijding het loof weer uit.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland, Vollegrondsgroente met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.