Schoon Water teelttip asperge: nu water geven

Neerslagtekort en topsterfte
Er komen momenteel veel nieuwe stengels door. Echter men ziet soms stengels ertussen die de concurrentieslag met het bestaande loof verliezen. Het al bestaande loof trekt het beschikbare water naar zich toe met als gevolg topsterfte. Er is ook nog nauwelijks een trekkend effect van verdamping bij de nog gesloten jonge stengels waardoor deze het volledig moeten hebben van worteldruk.
Zorg dus voor makkelijk opneembaar water. Nu het geregend heeft wordt er weer gedacht dat het probleem over is maar niets is minder waar. Er is alleen lokaal neerslag van betekenis gevallen. De droogte is daarmee nog zeker niet voorbij. Voorkom stress in de plant en een stagnerende groei. Afstervende stengels komen soms onder de Botrytis te zitten en dat kan naar het loof verspreiden!

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.