Schoon Water teelttip prei: goed water geven

Zoals elke plant heeft prei water nodig. SchoonWater preiplantenDe beste tactiek voor een sterke prei is water geven na het planten, liefst door middel van aangieten. Zo heeft de plant optimaal contact met de omliggende grond.
Daarna liefst geen water meer geven. De wortels moeten gedwongen worden om naar beneden te groeien. Als er steeds water gegeven wordt blijven de wortels bovenin rondom de plant groeien. De wortelzone wordt hier heel beperkt en in tijden van droogte en lage luchtvochtigheid geeft dit een beperkte mogelijkheid om water op te nemen. Gevolg daarvan: stress met daarop weer een verhoogde kans op ziektes en plagen.
Controleer wel regelmatig of de wortels nog wel bij water kunnen. Alleen als dit bijna niet meer lukt ga dan beregenen en geef dan minstens 20-30 mm, afhankelijk van de grondsoort.
Op deze manier groeit prei het sterkst en hoeft er minder chemie gebruikt te worden.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.