Schoon Water teelttip suikerbiet: Let op keuze onkruidmiddelen voor grondwater

Op de vroeg gezaaide percelen staan CLMAkkerbouw-vvg-30-Suikerbieten-plantende bieten er al voor 60-80% op. Het onkruid valt door de bank genomen mee als gevolg van de koude nachten. Start de onkruidbestrijding zodra de eerste kiemplantjes onkruid er staan, onafhankelijk van de stand of stadia van de bieten. Dat bespaart middel. Als u de volgende mix van standaardmiddelen toepast, hebben de bieten daar geen last van: 4 x 0,5 BOGT (fenmedifam / olie / metamitron / ethofumesaat).
Bij de keuze voor metamitron moet extra opgelet worden of het middel is toegelaten in grondwaterbeschermingsgebieden. De enige toegelaten producten met metamitron zijn: Goltix wg en Goltix 70 WG. Agrichem metamitron is alleen toegelaten in grondwaterbeschermingsgebieden met gronden van meer dan 2% organische stof en meer dan 10% afslibbaar.

Het nieuwe middel Goltix Queen bevat naast metamitron ook een actieve stof die in Fiesta zit. Deze scoort erg slecht voor grondwater en mag bovendien niet in grondwaterbeschermingsgebieden gespoten worden.
Voor milieubelasting grondwater scoren verder slecht: Focus Plus, Gallant 2000, Fiësta en Safari (toepassing> 20 gram/ha).
De opvolger van Betanal Expert, Betanal Max Pro, scoort met 1 ltr/ha 18 mbp, dus laag.

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.