SchoonWater teelttip wintertarwe: ziektebestrijding niet nodig

Er is al veel geschreven en geadviseerd CLMAkkerbouw-vvg-14-Tarwe-akker_trekkersporenover het toevoegen van ziektebestrijdingsmiddelen bij de onkruidbestrijding of halmverkorting in de wintertarwe. Momenteel zien we echter geen reden een middel toe te voegen. We zien enkel wat dode meeldauw in het oude blad van wintergerst. De wintertarwe staat er gezond bij ondanks alle meldingen over gele roest etc.
Wanneer nog een onkruidbestrijding uitgevoerd moet worden tegen o.a. windhalm kan dit prima met 200 gr Hussar + 1 plantaardige olie. Het veelgebruikte middel Capri Twin scoort namelijk slecht voor grondwater. Wanneer geen windhalm voorkomt kan o.a. 20-25 gram Ally + 0,6 Starane 200 (bij kleefkruid) gebruikt worden. Ook kan prima nog een aanvullende halmverkorting uitgevoerd worden met 0,5 CCC of bij een eerste halmverkorting met 0,25 l Moddus + 0,35 l CCC nu veel tarwe in stadium F6 b (1e knoop) zit.

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.