Schoon Water teelttip algemeen: 75% driftreductie op hele perceel prima uitvoerbaar

De verplichting om per 2015CLMTechniek-41-spuitdop2 op het gehele perceel 75% driftreducerende doppen te gebruiken, is uitgesteld tot voorjaar 2016. De ‘oude’ regel van 50% driftreducerende doppen in de 14 meter naast watergangen blijft van kracht.
Driftreductie blijft echter nodig om het water schoon te houden en een effectief middelenpakket te behouden. 75% driftreductie op het gehele perceel is voor de meeste gewassen prima uitvoerbaar, geeft een effectieve bespuiting en draagt substantieel bij aan schoon water. Het is dan ook verstandig om ook al in 2015 aan de slag te gaan met 75% driftreducerende doppen of spuittechnieken.

Nieuwe spuit?
Gaat u een nieuwe spuit aanschaffen? Overweeg dan een techniek als Wingssprayer of luchtondersteuning, met meer dan 90% driftreductie in combinatie met een prima werking.

Andere maatregelen tegen drift
Drift verlagen kan ook door bijvoorbeeld bloemenranden of vanggewassen te zaaien naast de watergangen op het bedrijf. Wachten op de regelgeving uit Den Haag maakt de kans op normoverschrijding en dus een verbod van middelen alleen maar groter!

Heeft u vragen over de werking van doppen of technieken, neem dan contact met uw Schoon Water adviseur.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, aardbei, Boomteelt, Loonwerkers, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.