Persbericht: Vogelverjagende apparatuur alternatief voor Mesurol gecoate maïskorrels

Agrariërs gebruiken in deflyer kraaien en mesurol gangbare maïsteelt Mesurol gecoat maïszaad om vraat door onder andere kraaiachtigen te voorkomen. Dit middel werkt effectief, maar Mesurol spoelt uit naar het grond- en oppervlaktewater. Het heeft een negatief effect op het waterleven, bijen en andere insecten.

CLM Onderzoek en Advies heeft twee methoden om kraaiachtigen te verjagen dit voorjaar succesvol getest samen met Brabantse maïstelers. Het onderzoek vond plaats in het praktijknetwerk Kraaien, maïs en Mesurol. Vooral voor biologische telers zijn de oplossingen relevant, omdat zij geen gecoate maïs mogen gebruiken.

Download persbericht: Vogelverjagende apparatuur alternatief voor Mesurol gecoate maïskorrels

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Wervingsflyers met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.