Teelttip algemeen: onkruid nu aanpakken

Door het zachte najaar zijn vele SchoonWater-Graspluimenonkruiden behoorlijk doorontwikkeld zoals muur, nachtschade en knopkruid. Ook straatgras is hier en daar een groot probleem. Het is dan ook aan te bevelen leegliggende grond te bewerken met bijvoorbeeld een cultivator om zoveel mogelijk onkruid los te leggen en/of te trekken. De komende dagen wordt er droog en zonnig weer voorspeld met kans op lichte nachtvorst. Ideaal weer om losliggend onkruid uit te laten drogen.
Een chemische bestrijding in deze tijd van het jaar heeft vaak erg teleurstellende resultaten! En een groter risico op uitspoeling naar het grondwater.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, aardbei, Boomteelt, Loonwerkers, Rozen, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.