Film: Emissie….ook niet op het erf!

Zorgvuldige omgang met Emissie .. ook niet op het erf!gewasbeschermings-middelen is belangrijk, zeker op erf! In deze film zie je hoe Loonwerker Marcel Verhoeven uit Erp ervoor zorgt dat er vanaf zijn bedrijf geen middel de sloot in gaat. Jan Bouwman van Syngenta legt uit waarom dat zo belangrijk is. En Ivo Roessink (Alterra) laat zien wat er in de sloot eigenlijk allemaal leeft. En tot slot zie je welke zuiverings-systemen voor restvloeistof en waswater er allemaal zijn. Kijken!

Gewasbeschermingsmiddelen komen, naast het gewas waar ze thuishoren, ook nog wel eens op het erf terecht. Bijvoorbeeld door het morsen van een paar druppels bij het vullen van de spuit, of het schoonmaken van de spuit op het erf. Het erf is vaak verhard en bij een regenbui kunnen gewasbeschermingsmiddelen zo de sloot in spoelen. En afwatering op het riool werkt helaas ook niet, want de rioolzuivering zuivert gewasbeschermingsmiddelen niet uit het water.

Deze film is gemaakt door CLM Onderzoek en Advies, in opdracht van de Nederlandse Waterschappen en de projectorganisatie van ‘Schone Bron, Drentsche Aa’.

 

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers, Vollegrondsgroente met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.