Effectieve onkruidbestrijding en lager middelgebruik met zelfgebouwde schoffel met kappenspuit

Onder leiding van Schoon Water Schoffel met kappenspuitSchoon Water adviseur François van Abeelen kwam de groep boomkwekers Oost Brabant op 2 september bijeen. Kweker Theo Verhagen stelde op zijn kwekerij in Gemonde zijn zelf ontwikkelde zelfrijdende schoffel met kappenspuit voor.

Mini-tractor met 18pk
Onder grote belangstelling van de aanwezige kwekers demonstreerde hij de werking van zijn machine. Het betreft een 18pk mini-tractor die verhoogd is tot een vrije doorloop van 150cm en uitgerust is met een spuittank van 400 liter. De vier schoffels zijn elk voorzien van twee kappen om het middel ook in de rij aan te brengen, daar waar de schoffel niet kan komen.

Goed resultaat
Kweker Verhagen had vorige week percelen met zijn vinding bewerkt en het resultaat zag er zeer goed uit. Met zijn vinding wil hij de dosering van Basta, Afalon en Butisan-S zo veel mogelijk verlagen.

Omdat de machine uitgerSchoon Water Schoffel met kappenspuit actieust is met spuitstokken kunnen ook schildluizen in taxus goed bestreden worden, omdat deze insecten vaak onder in de plant te vinden zijn. Door de spuitstokken wordt middel efficiënt toegepast waar het nodig is, met weinig drift en lage dosering.

Tweede versie
Op dit moment wordt er gewerkt aan een tweede versie van de schoffel met een doorloophoogte van 175cm en een tractor van 24pk. De machine van kweker Verhagen heeft in totaal nog geen € 10.000,- gekost en kan daarmee voor veel bedrijven een interessante investering zijn.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.