Rozenteler tevreden over BOS

Op 3 september was SchoonWater_bladnatsensorRoosde Schoon Water rozengroep bijeen om veldproeven met een nieuw bestrijdingsmiddel te bespreken en de praktische bruikbaarheid van QMS-Boomteelt te zien. Schoon Water adviseur François van Abeelen had de groep uitgenodigd bij rozenkwekerij Michels in Sambeek, waar de veldproeven zijn.

Veldproef
De veldproef met het nieuwe middel Karma pakt tot nu toe positief uit. De preventieve werking in tweejarige roos lijkt goed en de milieubelasting van het middel is bijzonder laag.

BOS demonstratie
Rozenteler Michels presenteerde het QMS-programma aan alle aanwezigen. Hij schoof achter de computer om met enthousiasme te laten zien hoe het werkt. Hij is tevreden over de werking en de extra informatie die hij krijgt over de infectiedruk van echte- en valse meeldauw en de meest optimale spuitmomenten. Dit teeltseizoen bekeek hij het systeem dagelijks en gebruikt de informatie ter ondersteuning van zijn beslissingen om in te grijpen tegen de schimmels. Op de foto is de bladnatsensor te zien die verbonden is aan de weerpaal. De bladnatperiode is van grote invloed op de infectiedruk van schimmels. De weerpaal verzamelt deze en andere weerinformatie om de beslissingen van de teler optimaal te kunnen ondersteunen.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Rozen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.