Teelttip Boomteelt: schimmels bestrijden

Na drie weken SchoonWater-Buxus-groot-potextreem veel regen en relatieve kou is het eindelijk stabiel nazomer weer en kunnen schimmels weer goed bestreden worden. De infectiedruk bij bijvoorbeeld Buxus van Cylindrocladium is in augustus extreem hoog geweest. Op dit moment zijn de omstandigheden gunstig om preventief in te grijpen met middelen die laag scoren qua milieubelasting. Voorbeelden hiervan zijn spuitzwavel en Captan. Wanneer deze gespoten worden met bladvoedingen werken deze prima en is de milieubelasting laag. Spuit deze middelen met 2 l koper en 5 kg bitterzout en 1 liter Aminosol per ha. Door toevoeging van deze bladvoedingen wordt het schot harder en daardoor minder vatbaar voor schimmels.

Hierboven wordt een overzicht gegeven van de infectiedruk van Cylindrocladium in de Buxus via het QMS-Boomteelt model. Deze gegevens zijn van de weerpaal in Beek en Donk. Tevens is goed zichtbaar dat de spuitmomenten de hele week zeer gunstig zijn. De kleur is groen!

SchoonWater QMS Boomteelt

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.