Uitnodiging: Demodag technieken voor goed bodembeheer en een hoge opbrengst

Vrijdag 5 september Twan van der Heijdenvindt een demonstratiebijeenkomst plaats voor agrariërs, loonwerkers en adviseurs in Vessem. Het thema is ‘een hoge opbrengst en schoon water met grondige aanpak’. Te zien zijn technieken gericht op goed bodembeheer die zorgen voor een efficiënte benutting van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Demopercelen Peter van Beers in Vessem
De demonstratie vindt plaats op de hoek Meerven – Stroomkensbergweg in Vessem. De bijeenkomst wordt om 13.00 u geopend in aanwezigheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deelname aan deze middag kan meetellen voor de verlenging van de spuitlicentieop het onderdeel Veiligheid en Techniek. Neem hiervoor een geldig licentiepasje mee.

Gevarieerd programma op 5 september
12.30u Ontvangst met koffie/thee, inschrijven
13.00u Opening
Gratis toegang tot demoplein (met o.a. zaai- en grondbewerkingstechnieken, Veris bodemscan, gewasbescherming- en bemestingsproducten), demopercelen (suikerbiet, aardappel, mais) en catering met o.a. gratis friet van LambWeston.
13.30u Begeleide rondgang langs demoplein en maïsperceel
15.00u Begeleide rondgang langs demoplein, suikerbiet- en aardappelpercelen
16.30u Afsluiting 

Deelname is gratis. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Praktijknetwerk combineert telers en technieken
‘Hoge opbrengst en schoon water met grondige aanpak’ is de naam van het praktijknetwerk van gangbare en biologische telers en diverse leveranciers technieken gericht op goed bodembeheer. Brabant Water en ZLTO ondersteunen het praktijknetwerk, vanwege de goede aansluiting bij de doelstellingen van het project ‘Schoon Water voor Brabant’. De organisatie van de demonstratie is in handen van van Beers Agro BV, Alliance, DLV Plant en CLM. Vanuit het praktijknetwerk nemen naast de betrokken telers ook Kverneland, Soiltech en Agrometius deel.

Neem bij vragen contact op met de organisatie
Anneloes Visser (CLM), avisser@clm.nl, 0345 470 763
Peter van Beers, 06-54272644
Johan van Riet (Alliance), 06-13622118
Geert-Jan van Roessel (DLV Plant), 06-53151775

Onderstaande deelnemers van de demonstratie nodigen u van harte uit op vrijdag 5 september!

demoBedrijven

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.