Teelttip Asperge: Schimmeldruk

aspergeloofDe druk van schimmels zoals Stemphilium en Botrytis in het gewas is dit jaar een stuk hoger dan vorige jaren. Dit komt door het warme weer van de afgelopen weken in combinatie met veel neerslag en vaak hoge luchtvochtigheden.

Er wordt dan ook meer bestreden dan anders.

Gebruik bij de keuze van een middel ook de uitgereikte lijst met Milieubelastingspunten per middel.

Een middel als Kenbyo heeft een hoge belasting voor het grondwater en werkt vooral preventief. Kies dan liever voor Score of Signum of Switch. (Let op: Switch mag niet worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden. En liever niet langs sloten i.v.m toxiciteit voor het waterleven!)

Probeer in ieder geval een bestrijding in te zetten voor september. Vanaf begin september is een bestrijding een zwaardere belasting voor het grondwater en ook veel minder effectief dan in augustus.

 

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.