Boekjes en cursussen over ecologisch tuinieren

Velt is een Belgische Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. In Vlaanderen en Nederland telt Velt 14.500 leden en 130 lokale afdelingen. Op de website www.velt.be vindt u allerlei tips hoe u zonder gebruik van chemische middelen kunt tuinieren.Velt.be

U kunt via de website ook boekjes bestellen met uitgebreidere informatie. Zo is er het boekje ‘Stappen naar een ecologische tuin’ over de aanleg en onderhoud van een ecologische siertuin. En het opzetten van een eigen moestuin kan onder andere met het boekje ‘Ecologisch tuinieren voor beginners’. Voor kinderen is er de tuinstarterskit ‘Mijn eigen kleine moestuin’.

Plaatselijke Velt-afdelingen verzorgen Samentuin_Kortessem_055ook cursussen voor hobbytuinders over ecologisch tuinieren, dus zonder gebruik te maken van chemische middelen.  Ook worden open tuindagen georganiseerd. Er staan voor deze zomer en dit najaar in verschillende Brabantse gemeenten activiteiten gepland. Kijk of er in uw gemeente iets wordt georganiseerd op: velt.be

Daarnaast kunt u voor een relatief klein bedrag lid worden van Velt. U ontvangt dan zes keer per jaar het blad ‘Seizoenen’ en krijgt korting op de publicaties . Momenteel telt Velt 1800 leden in Nederland. Een verdere toename is belangrijk voor de ontwikkeling van de organisatie . Hopelijk heeft Nederland over een aantal jaar net zoveel leden als in Vlaanderen. Velt is in Vlaanderen een groot succes. Schoon Water promoot Velt graag omdat we beiden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk willen verminderen. Zo houden we ons water en onze omgeving schoon.

Kijk voor meer informatie op: www.velt.be

Dit bericht is geplaatst in Bewoners. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.