Teelttip maïs: Haagwinde aanvullende bestrijding loont

Haagwinde is in veel SchoonWaterHaagwindeMaïspercelen een sluipend probleem. Vanuit slootkanten en greppels groeit de haagwinde de percelen in en overwoekert pleksgewijs de mais. Door grondbewerking wordt het verder de percelen in gesleept. SchoonWaterOnderbladbestrijdingMet de normale onkruidbestrijding krijgt de haagwinde wel een tik, maar wordt niet afdoende bestreden. Alleen een aanvullende bestrijding is echt effectief. Het is nu een prima moment voor bestrijding. Onderbladbestrijding is bij uitstek geschikt om de haagwinde nu aan te pakken. SchoonWaterOnderbladapparatuurSchoon Water deelnemer Jan Koopmans uit Lithoijen (foto 2) maakt er gebruik van en bespaart zo aanzienlijk op middel.

 

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.