Teeltip Maïs: Haagwinde op het juiste moment aanpakken

Haagwinde komt nu goed door in de maïs.

Haagwinde in de maïs. Veel gezond blad op het moment van bestrijden geeft beste resultaat

Haagwinde in de maïs. Veel gezond blad op het moment van bestrijden geeft beste resultaat

Vanuit sloten en kanten zijn wortelstukjes over het perceel verspreid en kan de haagwinde zich sluipend uitbreiden. Mais is een ideaal gewas voor haagwinde, omdat het met de maisplanten omhoog groeit. Na de eerste onkruidbestrijding zijn de planten sterk teruggezet. Zeker als een mix met o.a. Kart is gebruikt. Moet de komende bestrijding succesvol zijn, wacht dan op voldoende blad van de haagwinde. Aanbevolen wordt om zo lang mogelijk met spuiten te wachten. Ook met het oog op wachttijden van eerdere bespuitingen. Behandel als de spuitapparatuur nog goed door het gewas kan. Voor onderbladapparatuur is dit rond de 50 – 100 cm lengte van de maïs. Ook zijn er volveldspuiten die uitgerust zijn met verlengde slangen/buizen die tussen de mais kunnen spuiten. Goede ervaringen zijn er met o.a. 99ml Primus of een combinatie van 50ml Primus + 0,5 l Starane. Alle middelen en doseringen scoren groen op d tipkaart. Spuiten bij groeizaam weer.

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.