Teelttip: Maïs

Eggen in maïs, nog steeds voordelig Schoon Water schoffelen

De omstandigheden om te eggen in maïs zijn nu optimaal. Veel maïs is vroeg gezaaid en isvolop aan het kiemen. De vroegste maïs staat zelfs al boven. Eggen is nog altijd positief voor de onkruidbestrijding, wanneer het maar goed gebeurt.

Belangrijkste zaken zijn:

  • onkruid in witte draadjesstadium
  • voldoende snel rijden (8-12 km/h) zodat grond verplaatst wordt
  • alles goed raken


Wanneer het land onvoldoende vlak ligt zijn 2 bewerkingen met een tussentijd van 1-2 dagen aan te raden. De maïs kan geëgd worden tot spijkerstadium. Met het eggen wordt de eerste golf aan onkruiden bestreden en een mooi zaaibed verkregen voor latere onkruiden. Vervolgens kan met een lagere dosering gespoten worden.

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.