Teelttips suikerbieten

Bestrijding van nakiemers (van met name Melganzevoet en Zwarte Nachtschade).Nakiemers suikerbieten bestrijden voor sluiten van het gewas
In veel percelen suikerbieten die nog niet gesloten zijn staan nakiemers van vooral melganzevoet en in mindere mate zwarte nachtschade. Deze zijn eenvoudig te bestrijden met een combinatie van contactmiddelen, bijvoorbeeld:
1 ltr Betanal + 0,7 Goltix + 0,5 ethofumesaat (Tramat) + 1 ltr olie.

Toevoegen van Dual heeft weinig zin voor de contactwerking op deze onkruiden. Onder droge omstandigheden is het zelfs beter een schoffelbewerking uit te voeren. Hiermee worden onkruiden die verscholen zijn onder het bietenblad beter bestreden. Met het huidige regenweer is dit echter niet te realiseren. Voer een bespuiting uit met voldoende druk, om ook zoveel mogelijk onkruiden onderin het gewas te raken.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Bedrijven, Maatregelen, Teelttips. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.