Voldoende middelen tegen phytophthora beschikbaar

Momenteel is de ziektedruk ondanks de neerslag laag. Dit komt door de weinige ziektehaarden en de lagere temperaturen van afgelopen week. Vanwege de snelle groei van het bladapparaat van de aardappelen is een regelmatige bescherming tussen de 6-7 dagen toch belangrijk. Benut vooral ook de spuitbare momenten. Na grote hoeveelheden neerslag de interval 1 dag verkorten.

Voor het veelgebruikte middel Shirlan zijn afgelopen jaren verbeterde vervangers gekomen, ook met een lage milieubelasting, zoals:

Revus (max 6x), Ranman (max 6x), Infinito (max. 6,4 ltr) en Orvego (max 4x).

Maakt u nog geen gebruik van een phytophthora beslissingsondersteunend systeem (bijv Prophy van Opticrop, Dacom)? Overweeg dan aanschaf er van. Veel telers werken al met de systemen en besparen op de middelenkosten zonder dat risico op aantasting toeneemt. Bespreek aanschaf en gebruik met uw Schoon Water adviseur.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.