Grasland (met klaver): nieuw middel voor onkruidbestrijding beschikbaar

In de loop van groeiseizoen is het middel Buttress toegelaten. Het is een systemisch contactherbicide. Actieve stof is 2,4 DB met 400 gr/liter. Bij opname door de plant wordt de stof omgezet in het actievere 2,4-D. Hierdoor heeft het middel een trage werking.

Het verschil in omzetting naar 2,4-D tussen plantensoorten bepaalt de selectiviteit. Klaver en luzerne zetten maar zeer beperkt om in 2,4-D. dus het middel kan veilig in deze gewassen worden toegepast. Bij watervoerende sloten toepassing van 90% driftreducerende doppen verplicht.

Het middel heeft een brede werking. Maar op graslandspecifieke onkruiden (zoals Muur, Paardenbloem en Zuring) geen uitgesproken sterke werking. Om de werking te verbreden kan 1,5 ltr Basagran (alleen zinvol bij klaver in grasland) of 1 ltr MCPA (tegen paardenbloem, herderstasje en boterbloem) worden toegevoegd.
Let op! MCPA heeft een hoge belasting op het grondwater. Gebruik MCPA alleen bij groeizaam weer, dan kan met een lagere dosering gewerkt worden.

De kosten van een volleveldsbespuiting zijn veelal minimaal 27 € per ha.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.