Prei: scouten voor schimmelziektes

Zorg dat het gewas gestaag blijft groeien. Dit is veruit de beste methode om aantasting door schimmels en trips te voorkomen!

Diverse bladvlekkenziektes kunnen het gewas binnenvallen. Door weersomstandigheden of door het feit dat de prei te rijp wordt. Het is daarom belangrijk om minstens wekelijks door het gewas te lopen. Om te zien of een aantasting aanwezig is en of deze uitbreidt. Vaak gebeurt dit samen met een teeltbegeleider of toeleverancier.

Is het nodig om in te grijpen? Kijk dan goed om welke ziekte het gaat en kies het juiste middel. Keuzecriteria hierbij zijn:

  • de werking van het middel
  • de afwisseling met voorgaande bespuitingen
  • de prijs van het middel
  • en de milieubelasting

Voor dat laatste kan gekeken worden op www.milieumeetlat.nl. Hier kan u onder andere zien dat de inzet van Kenbyo na september leidt tot een geweldige uitspoeling! Niet doen dus, want er zijn genoeg goedwerkende alternatieven.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.