Asperge: keverbestrijding

De druk van de aspergekever neemt behoorlijk toe de laatste dagen. Dit in tegenstelling tot de aspergevlieg die nu op zijn retour is. Omdat de kever slechts met Deltamethrin te bestrijden is en dit ook nog matig resultaat heeft is het wel zaak om het middel zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dat wil zeggen niet bij temperaturen boven de 23 graden Celcius en niet op een druipnat gewas. Meestal is de avond de beste keuze als spuitmoment. Probeer de kever te raken want Deltamethrin is een contactmiddel.
In Schoon Water zijn we ook bezig met alternatieve bestrijding van aspergekever. Zo vond vorig jaar een demo plaats met de Beetle Eater. Zie www.schoon-water.nl/home/pb_BeetleEater.pdf.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.