Schimmelbestrijding consumptie-aardappelen

De eerste week van juni waren er duidelijk infectiekansen voor Phytophthora. De huidige schrale omstandigheden laten een heel ander situatie zien. Dit wordt onderbouwd door het phytophthorawaarschuwingssysteem Prophy. In enkele Schoon Water gebieden functioneert dit systeem goed. Prophy geeft aan dat de eerstvolgende bespuiting nog enkele dagen uitgesteld kan worden.

De middelen die mancozeb bevatten, scoren nog steeds hoog in milieubelastingspunten voor grondwater op de milieumeetlat. Een goed alternatief in het begin van het seizoen is het middel Revus. Het is prijstechnisch gunstig en bovendien goed regenvast met de hoogst scorende preventie tegen phytophthora.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.