Uitnodiging webinar ‘Erfemissie en wasplaatsen: regelgeving en praktische maatregelen’

Op het agrarische erf vinden veel activiteiten plaats met een risico op emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het milieu. Veel ondernemers vragen zich af of ze aan de regelgeving voldoen, en welke maatregelen op hun bedrijf passend zouden zijn. Om hen als adviseur goed te kunnen informeren is kennis nodig van zowel de regelgeving als praktische maatregelen.

In het kader van het project Schoon Water voor Brabant organiseert CLM een webinar over dit onderwerp. Het webinar vindt plaats op dinsdagavond 18 juli van 20:00-21:10 uur.

PROGRAMMA
Wetgeving: van het Activiteitenbesluit naar het BAL
Hoe zit het ook alweer, en wat verandert er met de komst van het BAL (per 1 januari 2024)?
Petra Rietberg van CLM licht het toe.Wasplaatsen en andere maatregelen
Welke opties heeft een ondernemer die een wasplaats met zuivering wil aanleggen?
Welke andere maatregelen zijn er?
En: tools om erfemissierisico’s in kaart te brengen en te verminderen.

Ervaring van een ondernemer
Schoon Water-deelnemer, akkerbouwer en loonwerker Geert Jilissen heeft een overdekte vul- en wasplaats met zuivering aangelegd. Hij laat foto’s zien van het erf en de wasplaats, licht toe welke keuzes hij heeft gemaakt en waarom, en hoe de wasplaats bevalt.

Graag begroeten wij u tijdens dit webinar!
Het webinar is voor agrarisch adviseurs, deelnemers van Schoon Water voor Brabant en andere agrarische ondernemers. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden
U kunt zich via mail opgeven, dan ontvangt u t.z.t. een link voor deelname. Vermeld in de mail kort dat u wilt deelnemen aan het webinar van 18 juli, en ook even uw naam.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.