(4) Machine van de week: Aigro Up

Nummer 4 uit deze reeks is de landbouwrobot Aigro Up van de Nederlandse onderneming Aigro. Deze elektrische autonome werktuigdrager is zeer compact en kan verschillende taken uitvoeren, zoals mechanische onkruidbestrijding en maaiwerkzaamheden. Komend jaar zal de Aigro Up op verschillende bedrijven getest worden.

Aigro Up met schoffel

Unieke manier van navigeren
Wat deze robot anders maakt dan andere landbouwrobots is dat het alleen GPS gebruikt voor het wisselen tussen rijen en percelen. Binnen de rijen en percelen worden senortechnieken en componenten in combinatie met slimme algoritmen gebruikt. Op deze manier is de navigatie altijd goed, ook wanneer GPS-signalen minder sterk zijn, zoals onder een dik bladerdek. De smalle robot kan gebruikt worden voor vollegrondsgroente, boomteelt en fruitteelt. De unieke manier van navigeren maakt de robot uitermate geschikt voor de boomteelt.

Capaciteit
De Aigro is een lichtgewicht robot met een spoorbreedte van 44 cm en een lengte van 130 cm. De robot is tweewiel aangedreven en heeft een fuseebesturing en een pendelas. De acculading is krachtig genoeg om tot 10 uur te werken en kan gewisseld worden met de tweede accu. Machine loopt door besturing en as-constructie mooi over het veld. Bewerking tussen de wielen geeft wel het nadeel van het vastrijden van het onkruid, wiedegje zal nodig zijn. De prijs wordt verwacht rond de €30.000,- te komen.

Aigro Up op uw bedrijf?
De Aigro Up zal komend jaar getest worden in het veld. Interesse om deze robot op uw bedrijf aan het werk te zien? Neem hier een kijkje voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.