Schoon Water tip: Een geslaagde onkruidbestrijding start met een onkruidvrij perceel

Voor een geslaagde onkruidbestrijding in stamslabonen is het belangrijk om schoon te beginnen. Na opkomst werkt schoffelen, eggen en voor zeer kleine nieuwe onkruiden de inzet van lage doseringen Basagran. Gebruik de milieubelastingkaart voor een zorgvuldige (onkruid)bestrijding. 

Het onkruid wat er vóór de teelt al staat kan mechanisch aangepakt worden maar in het geval van wortelonkruid of aardappelopslag is een bespuiting met glyfosaat al snel noodzakelijk.  Een goede bestrijding van wortelonkruid en aardappelopslag is zeker ook belangrijk voor de volgteelten.

Houd met de dosering van glyfosaat rekening met de weersomstandigheden. Bij het weertype van de afgelopen periode (vochtig en donker weer) is de opname van glyfosaat zeer goed. De dosering kan dan behoorlijk naar beneden. Adviessystemen zoals GEWIS geven aan dat er onder zeer goede omstandigheden slechts 2/3 van de normale dosering glyfosaat noodzakelijk is.

Een rijafstand van 50 cm voorkomt een gesloten loofdek.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.