Schoon Water tip: Ziektedruk verminderen

We hebben het al vaker onder de aandacht gebracht maar het is een goede optie om bietenland te ploegen om de ziektedruk voor andere jaren te verminderen. In het bijzonder geldt het voor de plek waar de bieten gelegen hebben.

Ploegen om Cercospora te verminderen
Ook dit jaar zagen we weer dat bieten op deze plekken zeer ernstig aangetast werden door Cercospora. Ploeg ook deze stortplekken om de druk van Cercospora te verminderen.

Ziektedruk verminderen na plantuien teelt
Let ook op het verminderen van ziektedruk na de teelt van plantuien. Het is belangrijk om bij de hergroei van achtergebleven uien die weer uitlopen de overwintering van de uienvlieg en schimmelziektedruk voor volgend jaar tegen te gaan. De beste vorm van “bestrijding” is het beschadigen, onderwerken c.q. bedekken van de restanten, zodat het verteringsproces op gang kan komen.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.