Schoon Water tip: Probleemonkruiden bestrijden

Het is van belang om goed na te denken over uw bouwplan en het inpassen van het bestrijdingsmoment van eventuele probleemonkruiden. Dit geldt niet alleen voor u als Schoon Water deelnemer, maar eigenlijk voor iedere akkerbouwer. Let hierbij op, zeker richting in het najaar. Niet alles is meer mogelijk na 1 september. Houdt rekening met de richtlijnen hiervan t.a.v. grondwaterbeschermingsgebieden en vergroeningspercelen.

Bij aanwezigheid van wortelonkruiden is het zaak om een najaarsbestrijding te overwegen en vervolgens op korte termijn te handelen. Zo zorgen deze onkruiden in het komende/nieuwe seizoen niet voor extra problemen. Daarnaast voorkomt het dat er op dat moment ‘als handrem’ extra toepassingen gebruikt moeten worden. Middelen als Mega 2,4-D en Genoxone ZX dienen vóór 1 september te worden toegepast, vandaar handelen op korte termijn.

Het toepassen van Mega 2,4-D op tijdelijk onbeteeld land in de herfst, en op onbeteeld bloembollenland in de lente is niet toegestaan in grondwaterbeschermingsgebieden. Genoxone ZX mag überhaupt niet worden toegepast in grondwaterbeschermings-gebieden.

Let op, in vergroeningspercelen mag géén onkruidbestrijding plaatsvinden!

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.