Schoon water tip stamslaboon: verlaag dosering contactherbiciden na regen

Na regen kan u de dosering contactherbiciden in stamslaboon verlagen. Het resultaat is net zo goed, de milieubelasting is minder. Gebruik GEWIS of SprayXpert voor de bepaling van optimale spuitomstandigheden.

De weersomstandigheden hebben ook in stamslabonen een grote invloed op de werking van herbiciden. Na een lange periode van droog weer met een lage relatieve  luchtvochtigheid (RV) heeft het nu op de meeste plaatsen geregend en hebben we te maken met een hogere RV. Hierdoor heeft een contactherbicide als Basagran een betere werking op onkruid. Het onkruid heeft vrijwel geen waslaag waardoor het middel gemakkelijk in de plant komt, de dosering kan om die reden omlaag. Als onder droge omstandigheden bijvoorbeeld 0,5 liter Basagran nodig is, dan kunt u bij gunstige weersomstandigheden volstaan met een dosering van 0,25 – 0,3 liter. Voor de beste inschatting maakt u gebruik van een beslissingsondersteunend systeem zoals GEWIS of SprayXpert.

Dit bericht is geplaatst in Maatregelen, Schoon Water voor Brabant, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.