Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant

Middelen opgehaald tijdens Bezemactie FlevolandTot 31 maart 2020 loopt de actie “Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant”. Tijdens deze actie kunnen alle agrariërs en loonwerkers eenvoudig en kosteloos resten van niet meer toegelaten en verouderde bestrijdings-middelen inleveren. Heeft u middelen in de kast staan waarvan toelating is vervallen, waarvan u de werking niet meer vertrouwd of die u niet meer gebruikt? Neem dan kosteloos deel aan deze bezemactie en maak gebruik van de mogelijkheid om (resten van) oude middelen in te leveren.

Hoe werkt het?

Als u agrariër of loonwerker bent in een van de deelnemende gemeenten (zie kaart) kunt u zich via www.bezemdoordemiddelenkast.nl aanmelden. Een adviseur neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken. U kiest zelf welke organisatie langs komt. Tijdens het bezoek loopt u samen met de adviseur de middelenkast door en krijgt u informatie hoe u in de toekomst de emissie van gewasbeschermingsmiddelen kunt verminderen. Dit bezoek duurt ongeveer 20 minuten. Verouderde middelen kunt u met twee bonnen, die u krijgt van de adviseur, zelf afvoeren naar de milieustraat van uw gemeente. In enkele gemeenten worden de middelen door een afvalverwerker opgehaald op uw bedrijf. Op de bon staat hoe dit in uw gemeente geregeld is.

Deelnemende gemeenten Bezemactie Brabant

Inname goed geregeld

Om te voorkomen dat de bezemactie en controles door handhavers elkaar kruisen, stemmen we af met NVWA, RUD en waterschappen. Telers die meedoen met de bezemactie en een doosje af te voeren middelen hebben staan, worden niet beboet. Deze organisaties ondersteunen dit initiatief. De actie is anoniem, daarom worden gegevens niet met hen gedeeld.

Aanmelden vóór 1 maart

We verzoeken u zich aan te melden vóór 1 maart 2020. Daarna is dat niet meer mogelijk. De verdere actie loopt tot 31 maart 2020.

Meer informatie

Heeft u vragen, opmerkingen of twijfelt u over deelname? Kijk op www.bezemdoordemiddelenkast.nl of bel de Bezem Informatielijn 0345 470 770.

‘Bezem door de middelenkast ZO-Brabant’ wordt uitgevoerd in opdracht van de Schoon Water partners, te weten de provincie Brabant, de Brabantse waterschappen, drinkwaterbedrijf Brabant Water, ZLTO en Cumela. De uitvoering vindt plaats door CLM Onderzoek en Advies in samenwerking met de gewasbeschermingshandel.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.