KWR rapport bevestigt noodzaak van Schoon Water

Schoon Water voor BrabantIn augustus publiceerde kennisinstituut KWR het rapport “De kwaliteit van bronnen van drinkwater in Nederland”. Het rapport geeft inzicht in de kwaliteit van de bronnen waar we in Nederland drinkwater van maken. Er staat in vermeld dat er concentraties van stoffen als gewasbeschermingsmiddelen en nitraat in het grondwater worden aangetroffen, die leiden tot verslechtering van de waterkwaliteit. Drinkwaterbedrijf Brabant Water treft deze stoffen echter niet aan in het Brabantse drinkwater. Zij schrijven dit onder andere toe aan lokale initiatieven als Schoon Water voor Brabant: “Projecten als Schoon Water voor Brabant hebben zeker effect. Het KWR rapport bevestigt de noodzaak om dergelijke projecten te intensiveren, zodat de benodigde impact vergroot wordt. “

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.