Meerkosten duurzaam telen

Vanuit Schoon Water wordt de verbinding gelegd met afnemers en retail zoals Bakker Barendrecht, Nedato, Lamb Weston, AH en Jumbo. In het kader van duurzaamheid en markt heeft CLM Onderzoek en Advies het label PlanetProof gestimuleerd, en daarbij gepleit voor een meerprijs voor duurzamer geteelde producten. In een quick scan voor LNV is een inschatting gemaakt van de meerkosten.

Tegelijkertijd heeft CLM NGO’s (oa. Greenpeace) gestimuleerd om ook stelling te nemen in de discussie rond meerprijs en beloning van extra inspanningen. Dit heeft geleid tot een bezoek van Greenpeace-medewerker Herman van Bekkem aan het bedrijf van Schoon Water aardappelteler Dingeman Burgers. Hun gesprek over de meerkosten van duurzaam telen is terug te lezen in de Volkskrant.

Herman van Bekkem (L) krijgt uitleg over onkruidbestrijding van aardappelteler Dingeman Burgers (R).

Herman van Bekkem (L) krijgt uitleg over onkruidbestrijding van aardappelteler Dingeman Burgers, die werkt volgens de richtlijnen van het PlanetProof-keurmerk. Beeld Marcel van den Bergh / Volkskrant

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.