Verslag bijeenkomst ‘Pesticidevrij beheer golfbanen: belemmering of kans?’

golfbalDinsdag 9 april j.l. organiseerde Schoon Water voor Brabant een bijeenkomst getiteld ‘Pesticidevrij beheer golfbanen: belemmering of kans?’. Geert Thyssen (provincie Brabant) beet het spits af en belichtte het belang van schoon water en de rol die wetgeving en het project Schoon Water voor Brabant hier speelt. Ernst Bos (adviseur) en William Boogaarts (De Enk) informeerden de aanwezigen vervolgens over de praktische aspecten van pesticidevrij beheer. Hoe zorg je voor gezond gras? En hoe voorkom je bijvoorbeeld de vestiging van onkruiden? Lucht, water, voeding, licht en gezonde, diepe beworteling zijn hierbij essentieel. Afsluitend lichtte Niels Dokkuma (NGF) toe hoe vanuit de NGF wordt gewerkt aan methoden om de kwaliteit van golfbanen te beoordelen en te verbeteren.

Via onderstaande links is aanvullende informatie te vinden over pesticidevrij beheer op golfbanen:

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.