Geslaagde Gewasbeschermingsmanifestatie

Grote opkomst tijdens de gewasbeschermingsmanifestatie op 22 november.

Grote opkomst tijdens de gewasbeschermingsmanifestatie op 22 november.

Schoon Water voor Brabant organiseerde op donderdagavond 22 november de Gewasbeschermingsmanifestatie. De nieuwste ontwikkelingen op gebied van spuittechniek en effectieve bescherming van het gewas waren te zien op het terrein van WTC de Kempen in Middelbeers. Ook persoonlijke veiligheid en digitale teeltregistratie kwamen aan bod. De ruim 100 bezoekers haalde een punt voor verlenging van hun spuitlicentie. Waterschap de Dommel opende de avond met complimenten aan de telers voor hun inspanningen om de waterkwaliteit te verbeteren. 

Delphy en CLM organiseerden de avond in het kader van het project Schoon Water voor Brabant. De avond bestond uit 7 presentaties of demonstraties met elk een eigen thema.

Slimme techniek

Met blacklight geeft Delphy een goed beeld van indringing en bedekking van het gewas bij gebruik van verschillende spuitdoppen en waterhoeveelheden.

Met blacklight geeft Delphy een goed beeld van indringing en bedekking van het gewas, bij gebruik van verschillende spuitdoppen en waterhoeveelheden.

Johnny Remijn van Delphy gaf demonstraties over indringing en bedekking van het gewas bij gebruik van verschillende spuitdoppen. Ook het effect van verschillende hoeveelheden water kwam mooi in beeld met behulp van blacklight.

Kamps de Wild en AAMS-Salvarani lieten de nieuwste innovaties zien op het gebied van inwendig reinigingssystemen voor de spuit. Ook het Deense bedrijf Danfoil demonstreerde zijn nieuwste middelen en technieken.

Persoonlijke veiligheid

Herman Janssen van CitaVerde liet zien dat spuitvloeistof op wonderbaarlijke plaatsen terecht kan komen. Oproep aan de telers: blijf opletten met deze middelen die potentieel schadelijk zijn voor de eigen gezondheid. De middelen dringen snel door in de huid. Een nieuw systeem van Bayer CropScience voorkomt aanraking met gewasbeschermingsmiddelen tijdens het vullen.

Digitaal spuitboekje  

CLM gaf samen met Agrovision in een presentatie aandacht aan het nut en de werking van teeltregistratie software zoals CropVision. Het digitale spuitboekje maakt de teelt en milieubelasting inzichtelijk. Het maakt het ook makkelijker gegevens te delen met afnemers of met een project als Schoon Water.

Tjeerd Schaap van Agrovision geeft uitleg over het nut en de werking van een digitaal sluitboekje.

Tjeerd Schaap van Agrovision geeft uitleg over het nut en de werking van een digitaal sluitboekje.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.