Planten te koop… met luis!

Artemisia is zeer geliefd door de Artemisia-luisTuincentra doen normaal veel moeite om ongewenste insecten uit hun waar te houden. Zo niet kamerplantenleverancier Sprinklr: hun plant Bijvoet van de serie ‘Eco Tuintje’ bevat namelijk al luizen! Wees gerust, deze speciale luis is een groot fan van de bijvoet (ook bekend als artemisia) en zal dus niet op andere planten gaan zitten.

Het idee is dat door de luizen mee te leveren met de plant, je snel natuurlijke vijanden (zoals lieveheerstbeestjes) aantrekt. Die helpen daarna ook de andere planten beschermen. Dit scheelt weer in het gebruik van chemische middelen. De planten worden gekweekt door Schoon Water teler Casper Verhoeven.

 

Dit bericht is geplaatst in Bewoners, Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.