Schoon Water tip Wintertarwe: Middelenkeuze bij afrijpingsziekten

Gele roest - LandbrugsinfoDe tarwe komt momenteel in de aar en het is tijd voor bescherming tegen afrijpingsziekten. In dit stadium is een bespuiting uitvoeren altijd rendabel. Maar welke middelen zijn geschikt om deze ziekten te bestrijden in grondwaterbeschermingsgebieden?

De laatste maand komt er regelmatig gele roest voor in vooral de gevoelige rassen. Ook zien we meeldauw vooral onderin het gewas. De bespuiting kan plaatsvinden vanaf vlagblad tot geheel in de aar zijn en is mede afhankelijk van de eventuele voorlaatste bespuiting.

Er is een breed scala aan middelen tegen afrijpingsziekten maar de voorkeur in de grondwaterbeschermingsgebieden gaat uit naar 1ltr Elatus Era of  1 ltr Aviator Xpro. Elatus Era moet met minimaal 90% driftreductie worden toegepast. Andere middelen hebben veelal in hogere milieubelasting voor grond- of oppervlaktewater en/of zijn verboden in grondwaterbeschermingsgebieden (o.a. Skyway Xpro / Prosaro).

Voor advies kunt u terecht bij de Schoon Water adviseur in uw gebied: Henry vd Akker (06-53310383), Koen Peters (06-22974285), Jos Souren (06-53151775), Frendo van Heybeek (06-10918905) of Anton van der Velden (06-53151756)

Dit bericht is geplaatst in Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.