Schoon Water tip bieten: door groei valt onkruidbestrijding vaak tegen, nakiemers mechanisch bestrijden

Onkruid tussen de bietenDoor de droge omstandigheden en het hete weer met Hemelvaart zijn er veel onkruiden zoals melganzevoet in de suikerbieten gekomen. Tegelijk zijn de bieten hard gegroeid waardoor parapluwerking ontstaat en deze onkruiden moeilijk zijn te raken met contactherbiciden. Een bespuiting valt dan vrijwel altijd tegen. Onder deze droge omstandigheden kan er echter prima (aanaardend) geschoffeld worden waarmee zowel in als tussen de rij nog onkruiden bestreden kunnen worden. Voer dit bij voorkeur ’s-morgens uit.

Schoon Water adviseur Henry van den Akker, Delphy

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.