Schoon Water bijeenkomsten december 2016

bijeenkomst schoon water loonwerk aardappel Gedurende december 2016 hebben de Schoon Water adviseurs een groot aantal bijeenkomsten georganiseerd. Er waren verschillende onderwerpen uitgezet, met als basis technieken die voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen in het grond- en oppervlaktewater terecht komen. Bij een aantal van de bijeenkomsten was het ook mogelijk een punt te halen voor de spuitlicentie.
Bij de bijeenkomsten werd het belang van Schoon Water toegelicht door mensen van waterschappen of Brabant Water. 

De onderwerpen van de bijeenkomsten:

  • Licentiepunt: ‘Teelt’ met aandacht voor de bestrijding van Phytophthora en Alternaria en het gebruik van de gewasbeschermingsmonitor Schoon Water Wijzer.
  • Licentiepunt: ‘Veiligheid en techniek’ met de focus op het gebruik van beelden en taakkaarten met Smart Farming en spuittechnieken gericht op emissiereductie.
  • Boomteelt: een doorloop van de resultaten van een aantal Delphy demo’s gericht op emissiebeperking door middel van plantversterkers voor een sterk en weerbaar gewas.
  • Asperge: goede bodem en plantenvoeding als basis voor een weerbaar gewas en het identificeren van gebreken d.m.v. luchtfoto’s en een gewasmonitor.
  • Prei: een evaluatie van een aantal luchtfoto’s, genomen in mei-augustus, en de resultaten van het demoveld groenbemesters bekijken.
  • Sperziebonen: resultaten proef verruiming zaaiafstand, milieuresultaten over 2016 en toelichting op erfemissie maatregelen als phytobac en heliosec.
Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.