Bijenhotels voor chemievrij beheer

CLMBijen-19-bijenhotel-divers-detail2De Beekse Bergen, De Efteling en drie Brabantse golfbanen zetten deze maand samen met de Brabantse Milieufederatie per locatie twee bijenhotels neer. Zo laten ze zien dat zij zich inzetten voor chemievrij beheer op hun terrein. De bewoners van de bijenhotels, wilde bijen, staan symbool voor biodiversiteit en een gezonde, chemievrije leefomgeving.Er zijn meer dan 350 soorten wilde bijen in Nederland, maar veel daarvan zijn ernstig bedreigd. Wilde bijen zijn, net als honingbijen, belangrijke bestuivers. Om te overleven hebben zij voldoende schuil- en nestelmogelijkheden nodig en een schone leefomgeving met veel bloeiende planten en bomen.

Kinderen van BSO Buitenlust hielpen op 26 mei met de oplevering van de bijenhotels van De Efteling, in Bosrijk, aan de rand van het Golfpark. Eerder hielpen scholieren van het Prinsentuincollege in Breda al met de oplevering van de bijenhotels in de Beekse Bergen. Beekse Bergen beheren hun recreatieterrein chemievrij. Deze bijenhotels, en de bijenhotels bij Golfclub De Haenen, Golfclub De Pettelaar en Golfclub De Dommel, zullen later deze maand officieel geopend worden.

Schoon Water zet zich, samen met de Brabantse Milieufederatie, in voor chemievrij beheer van golfbanen en recreatieterreinen. Hierin werken zij onder andere samen met de Nederlandse Golffederatie. In 2020 moeten alle golfbanen en recreatieterreinen chemievrij beheerd worden, mits haalbaar en betaalbaar. Zij hebben hiervoor Greendeals gesloten met de overheid.

Het bijenhotelproject vond plaats met steun van de provincie Noord-Brabant, de Efteling, de Beekse Bergen en de Nederlandse Golffederatie.

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Maatregelen, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.