Schoon Water tip maïs: spuiten in 3e-4e blad na opkomst, niet voor opkomst

De eerste maïs staat boven en tegelijk CLMAkkerbouw-vvg-104-Maisplanten-jongmoet er nog veel gezaaid worden. Momenteel worden adviezen gegeven voor spuiten direct na zaai met Frontier en Stomp Sc. Het verleden heeft echter geleerd dat je praktisch nooit klaar bent en na opkomst opnieuw met een volle dosering moet spuiten. Er zijn altijd minder gevoelige onkruidsoorten die zich van de bodemherbiciden niets aantrekken. Het Schoon Water advies is daarom onveranderd: Na opkomst in 3-4 blad stadium van de maïs voor het eerst spuiten.

Een goede combi in de grondwaterbeschermingsgebieden is:
1,5 ltr Laudis + 0,5 ltr Samson Extra + 0,7 ltr Frontier + 0,35 ltr Kart

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland, Teelttips met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.