Schoon Water tip fruitteelt: waar nodig perenbladvlo nu aanpakken

Op dit moment zijn de omstandigheden goed voor de perenbladvlo en de springers zijn alweer veel gesignaleerd. Het verschilt echter sterk per perceel. Kijk eerst of het ook uw percelen betreft. Als blijkt dat ze in uw perce(e)l(en) voorkomen is het zaak deze snel te onderdrukken met een product als Surround. Dit middel op basis van klei remt de verspreiding van de vlo. Het middel heeft geen nadelig effect op natuurlijke vijanden en bestuivers. Tijdige bestrijding van de perenbladvlo voorkomt een hoge populatie en hoger middelengebruik later in het seizoen. Goed voor de portemonnee en Schoon Water.

Heeft u last van de perenbladvlo en wacht u nog even met bestrijden is inzet van een minerale olie geschikter. Deze heeft echter wel een effect op bestrijders/natuurlijke vijanden en bestuivers en is daarom beperkt bruikbaar in de geïntegreerde teelt.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.