Overschrijdingen en emissiebeperking: verslag bijeenkomst akkerbouw Zeeuws Vlaanderen midden

SWZeelandbijeenkomst18112015Op 18 november maakten 32 leden van studieclub Midden Zeeuws Vlaanderen kennis met Schoon Water Zeeland. Schoon Water adviseurs Johnny Remijn en Luc Remijn verzorgden de avond. In het eerste gedeelte lichte Johnny Remijn het project toe, in het tweede gedeelte gaf Luc Remijn uitleg over driftbeperking door de juiste spuitdop en tegengaan van puntemissies bij het schoonmaken van de spuit.

Overschrijdingen
Na de toelichting op het project en de normoverschrijdingen die het waterschap in Zeeuws Vlaanderen geconstateerd heeft waren er vooral vragen over de toekomst van de aangetroffen stoffen. Ook was men benieuwd naar de innovatiebijdrage binnen het project.

Emissiebeperking
Luc Remijn gaf in het tweede deel informatie over driftbeperking met behoud van goede dekking door gebruik van de juiste dop en/of hulpstoffen. Ook voorkomen van erfemissie door het reinigen van de spuit werd besproken. Deelnemers waren vooral benieuwd naar de juiste dop voor de eigen spuit en de mogelijke middelbesparingen die hulpstoffen opleveren.

De aanwezigen werd duidelijk dat een verantwoord gebruik van middelen de basis is om middelen ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken. Dit geldt voor de akkerbouwers/loonwerkers, maar zeker ook voor overheid en particulieren.

Dit bericht is geplaatst in Maatregelen, Schoon Water Zeeland met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.