Boomkweker Marcel Michels wint Schoon Water prijs voor eigen film

Prijswinnaar Schoon Water filmprijs 2015: eigen film Buitenkansjes van boomkweker Marcel MichelsOptimisme in Brabant en waardering uit Den Haag tijdens Schoon Water symposium

Op 18 november vond in de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel het symposium “Schoon Water stroomt door Brabant” plaats. Op het symposium maakte Gerard Nabuurs van de ZLTO bekend dat boomkweker Marcel Michels winnaar is van de Schoon Water prijs 2015. Gastspreker Henk Leenders (Tweede Kamerlid namens PvdA) sprak zijn waardering uit voor de positieve resultaten in Schoon Water en de Brabantse partners keken optimistisch naar de toekomst: de succesvolle aanpak wordt voortgezet.

Boomkweker met oog voor de maatschappij
In het project Schoon Water voor Brabant zijn ondernemers aangemoedigd om hun kennis en ervaring te delen via een korte youtube-film. Uit de verschillende filmpjes koos de jury de film Marcel Michels Buitenkansjes van boomkweker Marcel Michels als winnaar. Gerard Nabuurs van de ZLTO bracht namens de jury zijn waardering over: “Michels legt in zijn film de relatie met een gezonde bodem en schoon water, zijn film straalt enthousiasme uit en is gericht op contact met de maatschappij en op de toekomst”.

Kamerlid Leenders over verbod op chemie
Henk Leenders (Tweede Kamerlid namens PvdA) maakte op het symposium duidelijk dat er nog werk aan de winkel is: “in 2023 moet voldaan worden aan Europese waterkwaliteiteisen. Het project Schoon Water laat goede ervaringen zien die ook bruikbaar zijn in Den Haag”. Vanaf volgend jaar gaan gemeenten verplicht over op niet-chemisch beheer van verhard oppervlak; “een belangrijke stap voor de verbetering van de waterkwaliteit”, aldus Leenders. Schoon Water gemeenten laten al een aantal jaren zien dat chemievrij werken op de straten uitvoerbaar en betaalbaar kan. Bij het symposium toonden verschillende bedrijven de nieuwste chemievrije technieken, inclusief een sensor gestuurde heetwatertechniek.

Brabantse Schoon Water partners toekomstgericht
De Schoon Water partners keken op het symposium vooral naar de toekomst. Ze willen de goede resultaten in de landbouw verder opschalen naar 50% van het Brabants areaal, met extra aandacht voor de bodem. En ook snel toewerken naar chemievrij beheer op sportvelden. Johan van den Hout (provincie Noord-Brabant): “we houden in Brabant de vaart erin, gemeenten zoals Bladel en Haaren laten zien dat ook chemiverije sportvelden haalbaar zijn”. Guïljo van Nuland (directeur van Brabant Water) was onder de indruk van het succes van de gastlessen van Schoon Water op diverse scholen in Brabant. Tot nu toe zijn al 1.000 leerlingen bereikt. Van Nuland: “de jeugd is een belangrijke doelgroep. Zij zijn de ouders, telers, groenbeheerders en bestuurders van de toekomst!”

Prijswinnende film van Marcel Michels
Bekijk de prijswinnende film “Buitenkansjes” van boomkweker Marcel Michels hieronder of via www.youtube.com/watch?v=tOuaa-Blk9I&feature=youtu.be

Lees het nieuwsbericht over deze winnende film dat verscheen in de Nieuwe Oogst

Dit bericht is geplaatst in Gemeenten, Maatregelen, Persberichten, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.